U moet stemmen!

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 15:00

Afgelopen week voerde ik campagne in Harderwijk en Arnhem, en raakte vervolgens aan de praat met verschillende mensen. Van mensen die mij populist noemde tot mensen met serieuze zorgen over de toekomst van ons land. Dit waren meestal de burgers die niet wilde gaan stemmen. Bij velen van hen was het vertrouwen in het systeem dermate laag dat het gevoel van machteloosheid de beslissing maakte. De democratie waar niet meer in geloofd wordt, is er nog wel degelijk, al zal ik niet ontkennen dat deze enorm onder druk staat. Toch is het de moeite waard om voor dit systeem te vechten, en daarvoor kunnen we geen veldslag uit de weg gaan. Dus daarom moet u stemmen! Nog niet overtuigd? Ik licht het nog even toe.

De democratie is niet ten einde, maar wel in gevaar

“Ik stemde PVV, we wonnen en ik kreeg het tegenovergestelde”, aldus mevrouw. Ik snap dit volledig. Maar wij werken in tegenstelling tot de Verenigde Staten (presidentieel stelsel) met een parlementair stelsel waarin meerdere, zeg maar gerust veel, partijen de hoogste macht controleren. Uiteindelijk zijn het de grotere partijen die de coalitie vormen, waarmee zij meer stemmen dan de rest weten te bemachtigen. Hoe graag ik Wilders ook in het Torentje had willen zien, het is wel democratisch verlopen, maar een andere vorm van democratie. Ik zeg mensen ook altijd dat het merendeel zelf voor deze ellende heeft gekozen. Echter kan iedereen fouten maken en dat beginnen mensen zich langzaam te realiseren. Wat mij betreft veel te laat, maar beter laat dan nooit. Het is nu van belang dat meer mensen deze zelfreflectie ondergaan en gaan inzien dat de zittende macht ons niet verder gaat helpen, zeg maar gerust tegenwerken. De desbetreffende partijen houden een politiek systeem in stand die er niet voor alle mensen is. De meeste burgers zijn hierin ondergeschikt aan het klimaat en asielzoekers. Het gaat er om hoeveel stikstof we kunnen terugdringen en hoe vol als mogelijk we ons land kunnen krijgen, niet om wat de Nederlanders ten goede komt.

Mocht u naast het kiessysteem zelf, het tellen niet vertrouwen dan kunt u zich beroepen op artikel 36 van de kieswet, waarin uw recht staat beschreven aanwezig te mogen zijn tijdens het stemmentellen om daarmee een controlerende functie in te nemen. Aan het kiesstelsel en tellen ligt het dus niet. Dat gehele systeem is democratisch. Wel is er een ander groot probleem en dat is dat er nu partijen zijn die de democratie omver willen helpen. Het is duidelijk dat de vrijheid sterft omdat de elite niet meer geloven in het gewenste systeem (de democratie) dat gebaseerd is op vrijheid. Dit zien we bij: de overheidsbemoeienissen en de Europese besluitvorming van D66, of de uitsluiting van partijen bij debatten door de VVD. Een partij die in hun eentje besliste hoe de gehele campagnetijd van de verkiezingen verliepen. Zij bepaalde wie hun tegenstander was, dat er een linkse wolk bestaat en wie er op tv kwam bij de grotere praatprogramma’s.

Ik ben niet bang dat we nu dictatoriale verkiezingen gaan meemaken. Wel ben ik bezorgd over de toekomst van dat democratische systeem, vooral dan kijkend naar de ondemocratische route die de VVD, D66 en GL/PVDA hebben gecreëerd in aanloop naar woensdag. 

Ik noem in mijn gepubliceerde betoog van donderdag 9 maart tal van voorbeelden dat de democratie onder druk staat. Ik verwijs u ook graag daarheen.

Het theaterstuk van de campagnetijd

De woorden “Volk” “Vrijheid” en “Democratie” zijn voor de VVD en GroenLinks/PVDA niet veel waard. Voor hen is maar één kamer belangrijk en dat is niet de Eerste of Tweede Kamer, maar de achterkamer. Daar wordt besloten om de toezeggingen naar de mensen tijdens de verkiezingstijd maar snel te vergeten en ondanks de zogenaamde verkiezingsstrijd toch te gaan samenwerken. Een stem op de VVD resulteert automatisch in een stem op de linkse wolk.

De voornaamste reden waarom de VVD zich niet aan hun beloften houdt is omdat zij ze nog nodig heeft voor de volgende verkiezingscampagne. Deze valse beloften konden Rutte en Schippers weer verkondigen tijdens het "Linksom of Rechtsom" debat van zondag 12 maart, waarin de VVD plots sterk voorstander was van kernenergie en waar stikstof opeens toch geen groot probleem leek. Ik verzoek u dit debat niet terug te gaan kijken. Het was namelijk een poppenkast waarin politici tegen elkaar praatten en enkel naar zichzelf luisterde. Jeroen Pauw is zich er niet van bewust dat het doel van debatten is om problemen van alle kanten te bekijken, niet om ze te beëindigen. Het is hierin juist belangrijk om meerdere en dan vooral ook partijen die toegankelijk zijn voor overtuiging, te laten deelnemen aan het “grote” verkiezingsdebat. Het open debat waar Fortuyn zijn leven voor gaf verliezen we. De diversiteit waar de NPO altijd voor pleit lijkt erg eenzijdig. Zij kijken enkel naar kleur en gender, maar vergeten daarbij de diverse meningen en verscheidenheid in politieke voorkeur. We zagen mijn voorspelling duidelijk uitkomen bij het onderwerp "spreidingswet". Beiden partijen vonden dit een goed plan en dus kon de kiezer met een andere mening beter zijn tv uitzetten. 

Naast deze politieke discriminatie liet Mark Rutte de afgelopen jaren kinderen zien dat je kan liegen zonder consequenties. De nieuwe leugens zagen we ook zondag voorbijkomen. Denkt u nou namelijk echt dat hij niet gaat samenwerken met de linkse wolk om zijn macht te behouden, dat de boeren met rust worden gelaten, dat er een kerncentrale komt en we ongeremd gaan bouwen? Ja asielzoekerscentra's gaan er gebouwd worden kan ik u beloven. Eigenlijk zou er een leeftijdsadvies moeten worden weergegeven wanneer deze man op tv komt. Mooi in het Kijkwijzer-rijtje tussen ‘geweld’, ‘grof taalgebruik’, ‘bedrog’ en ‘pesterij’. Van pesterij komen we bij Ploumen en Klaver. De niet zo heel snuggere gepeste kinderen van de politiek hebben besloten graag bij de pesters te horen, door te gaan fuseren. Het is net Excelsior en Sparta Rotterdam die samengaan en denken landskampioen te gaan worden. Het is meer dan duidelijk dat in deze verkiezingstijd mijn afkeur richting Kaag zich steeds meer heeft verschoven in de richting van Rutte en Klaver. 

Burgerlijke verantwoordelijkheid

In een normaal democratisch land zou ik u kunnen vragen gewoon te gaan stemmen waarbij het mij niet uitmaakt op wie. Echter kan ik u dat nu niet vragen. Ik verzoek u strikt te gaan stemmen op partijen als: BVNL, JA21, BBB en PVV. Bovendien is het deze verkiezingen echt mogelijk! We kunnen een rechtsblok gaan vormen. Kijkend naar de peilingen zal het heel spannend worden en daarom is uw stem nodig dit te realiseren.

Het probleem zit hem niet in het democratische parlementaire stelsel, maar in de gekozen zittende macht die daar ook gebruik van maakt, waarbij de handelswijze steeds vaker is gericht op machtsbehoud in plaats van het algemeen belang. Een belang dat na deze verkiezingen vertegenwoordigd gaat worden in de Provincies en Eerste Kamer. Hier kunnen we dan voor gekke ‘Woke’ voorstellen als de transgenderwet gaan liggen, communistische plannen als het onteigenen van boerderijen voorkomen en dus verdere afbouw van ons land stoppen. De opbouw kunnen we pas realiseren na de Tweede Kamerverkiezingen van 2025. Dan moeten we ons transformeren van een beweging van verzet naar een beweging van opbouw, waardoor we met een gerust hart onze kinderen kunnen achterlaten.

Er bestaat nu niet zoiets als niet stemmen: u stemt door te stemmen, of u stemt door thuis te blijven en stilzwijgend de waarde van een stem van de tegenstander te verdubbelen. Wie bij deze verkiezingen zijn stem deponeert moet zich niet verbazen dat hij of zij naderhand niets meer te vertellen heeft. Wie zwijgt, wordt geacht in te stemmen. Niet gestemd, niet zeuren dan! We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt, dus is het tijd voor een nieuwe richting. Voor nu, pak je verantwoordelijkheid als burger, houd u in debatten kalm; gramschap is geen argument en stem! En dan vooral anders! "Het is niet een kwestie van u vraagt en wij draaien. Wie veranderingen in dit land wil, zal in beweging moeten komen." (Pim Fortuyn). 

Onze wapens: het woord, discipline en trots

Trots is een gevoel dat steeds zeldzamer is geworden in dit land. Dat we niet meer trots zijn op de minister-president snap ik. Helemaal nadat hij het niet nodig vond om op 8 maart aanwezig te zijn bij het toeslagendebat. Een affaire waar hij net zoals: de asielcrisis en de Groningse aardbevingen verantwoordelijk voor is. Het is duidelijk, fouten maken is menselijk, maar niks meer goed doen is VVD. Toch is het moeilijk ten strijde te trekken zonder een gevoel van trots en ijdelheid. Het is dus ook belangrijk om de mooie dingen van ons land in gedachte te houden. Denk dan bijvoorbeeld aan de vaderlandse geschiedenis, Max Verstappen, de boeren en uw kinderen!

De aanvalslinie is sinds de laatste verkiezingen gemobiliseerd. Tijd dus om onze eerste veldslag te winnen en daarmee éen van de twee Kamers te gaan bezetten. Ik beloof u het volgende, het wordt een lange strijd, maar als we ons geluid blijven verspreiden, netjes en geestelijk alert blijven, dan kunnen we onze gewenste democratie terugwinnen en voorkomen we een postdemocratisch tijdperk. U moet stemmen!

 

“Een verkiezing is een morele gruwel, zo erg als een veldslag behalve het bloed; een modderbad voor elke ziel die erbij betrokken is.” (George Bernard Shaw, Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur).

 

Afbeelding: Pim Fortuyn met een quote op een reclameposter om te gaan stemmen. (Van Haags raadslid Ralf Sluijs).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.